Hoe moet er worden omgegaan met de vluchtelingencrisis?

We hebben allemaal de verschrikkelijke foto gezien van Aylan, een Syrisch jongetje dat is verdronken in de Middellandse zee. Het is duidelijk dat de tocht waar vluchtelingen uit onder andere Syrië, Eritrea en Afghanistan zich aan wagen, enorme humanitaire rampen oplevert.

Helaas is het moeilijk om vanuit de media en politiek tot een goed geïnformeerde en breed gedragen oplossing te komen. Elke dag worden we overspoeld met nieuwsberichten, opinieartikelen en statistieken. We blijven vooral met heel veel vragen zitten.

Moeten Europese landen niet meer doen om de vluchtelingen te helpen? Maar ook: hoeveel kan er eigenlijk van deze landen gevraagd worden? En hoe moet er omgegaan worden met de spanningen en problemen die de toestroom veroorzaakt?

Voor een goede oplossing zullen we verder ook andere vragen moeten stellen. Zijn er vergelijkbare situaties in het verleden geweest? Zijn er ook andere oplossingen waar nog niemand aan gedacht heeft?

Ondertussen wordt het probleem elke dag groter. Laten we dus via dit platform samenwerken om tot een écht goede oplossing te komen, hoe sneller we die hebben hoe beter.

De vraag luidt dus:

Hoe moet er worden omgegaan met de vluchtelingencrisis?