Ondersteuning aan boswachters door militairen

Laat militairen boswachters ondersteunen, naast hun militaire training

Probleem De Nederlandse politie is extreem overbelast, en heeft veel te weinig tijd, om ondersteuning te bieden aan boswachters in natuurgebieden. Er zijn in Nederlandse natuurgebieden al jarenlang vele zeer ernstige problemen, op het gebied van overlast en criminaliteit. Zie daarover de weblinks onderaan deze tekst.

Voorstel Als linkse kiezer stel ik voor, dat elke boswachter tijdens de surveillance in natuurgebieden, wordt ondersteund door één of meer infanteristen. Elk van deze militairen kan dit civiele werk doen, gedurende een deel van het jaar. De rest van het jaar doet hij of zij dan specifieke militaire trainingen. Daardoor blijven deze militairen ook inzetbaar voor militaire missies.

Deze militairen kunnen bijvoorbeeld hetzelfde uniform en dezelfde geweldsmiddelen dragen als boswachters, met een militair insigne.

Selecteer deze infanteristen zorgvuldig, en zet hen in nabij hun woonplaats. Train deze militairen in respectvol en diplomatiek communiceren en andere politievaardigheden. Geef die aanvullende training deels kostenbesparend via educatieve internetforums, video's en digitale simulatie-games. Gebruik reclame-experts bij publieksvoorlichting over dit project.

Financiering Defensie moet deze multifunctionele infanteristen ook tijdens deze civiele taken betalen. Dat bespaart kosten, terwijl de militaire capaciteit voldoende blijft. Ook extra kosten van dit plan worden betaald door Defensie. Of door iets minder nieuwe boswachters aan te nemen. Niemand wordt daardoor ontslagen.

Extra kosten kunnen ook worden betaald uit extra boetes, die worden opgelegd, door het versterkte toezicht in natuurgebieden. En dit plan spaart vermoedelijk kosten uit, voor het opruimen van illegaal gestort chemisch afval.

Voertuigen Deze militairen kunnen rijden in de terreinauto van boswachters, of op off-road-motorfietsen. Of met twee personen op één 'utility-quad' met bagagekoffer.

http://www.bikescatalog.com/wp-content/uploads/2017/06/2018-Kodiak-450-Yamaha-Utility-ATV-Front-View.jpg

https://nl.wikipedia.org/wiki/Quad_(vervoermiddel)

Of deze militairen kunnen goedkope 'utility-terrain-vehicles' (UTV's), gebruiken.

http://www.prolinerrescue.com/Media/Default/ImageGalleries/Mamoroneck/1C6-mamoroneck.png

Of gebruik hiervoor 'all-terrain-buggies'. Die kunnen ook worden gebruikt in oorlogsgebieden, met demontabel wapensysteem (machinegeweer, anti-tank raket of SAM).

https://sep.yimg.com/ay/yhst-137115067555553/bms-800cc-v-twin-dune-buggy-7.png

Proefprojecten Onderzoek deze voorstellen eerst wetenschappelijk in verschillende vormen. Werk daarbij samen met buitenlandse onderzoeksprojecten, voor meer deskundigheid en kostenbesparing.

Stemming De stemming over dit voorstel op www.argu.co gaat over militaire steun aan boswachters, in het algemeen. En niet over de details, die ik als voorbeeld heb ingevuld, zoals voertuigen en uitrusting. De bijlage onderaan deze tekst bevat een toelichting op bovengenoemde voorstellen.

Weblinks

Wangedrag in Nederlandse natuurgebieden:

  1. https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/86893/Criminaliteit-in-het-bos-stijgt-boswachters-vaker-in-gevaar

  2. https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/103325/Zorgen-over-aanpak-van-stroperij-in-gemeente-Reimerswaal

  3. https://www.boswachtersblog.nl/zuid-holland/2015/09/03/honden-beste-vriend-of-bron-van-overlast/

  4. https://ccv-secondant.nl/magazine/secondant-1-april-2014/milieucriminaliteit-geen-ver-van-ons-bedshow/

  5. https://www.rijnmond.nl/nieuws/153542/Boswachters-luiden-noodklok-over-loslopende-honden

Bijlage Klik op de blauwe 'W' hieronder, om de bijlage te lezen, met een toelichting op bovengenoemde voorstellen.