Rondje om de kerk voor de NS

Het NS-personeel verzet zich tegen een 'rondje om de kerk', waarbij treinpersoneel een trein op en neer rijdt van A naar B. Nu stapt het NS-personeel de hele dag over van trein op trein als de spreekwoordelijke ijsbeer op ijsschotsen in tijden van klimaatverandering.

Bij storingen heb je nu snel de situatie dat een trein ergens staat te wachten op een machinist of conducteur die uit een andere trein moet komen.

Het is iets duurder om het personeel op een versimpeld 'rondje om de kerk'-dienstrooster in te zetten (€60 miljoen per jaar) in plaats van het huidige complexe, leuke en avontuurlijke rooster. Maar die €60 miljoen is relatief weinig als je het afzet tegen de ellende voor treinreizigers als de treinenloop in het hele land een paar dagen op z'n gat ligt door slechte weersomstandigheden. Of als je het ziet op de hele begroting van de NS.

Alle treinreizigers moeten het personeel met de argumenten van deze pagina overtuigen totdat al het verzet verdwenen is en het zonder stakingen ingevoerd kan worden.

(foto uit ANP archief)