Wederzijdse plicht

Software noch hardware is nooit immuun voor virussen en crackers, zeker niet als deze via draadloze verbindingen en/of het internet te benaderen zijn. Dit betekent dat je als gebruiker van hard- en software regelmatig je apparaten zal moeten updaten om beveiligingslekken te dichten. Dit is op zich geen probleem, echter brengt elke vorm van het communiceren van deze updates problemen en risico's met zich mee.

Met de auto als voorbeeld;

  • Handmatig; De gebruiker moet de auto zelf updaten d.m.v. een USB stick met de update in de auto te stoppen. Updaten kan echter mis gaan waardoor je auto naar de monteur moet. Ook zullen mensen niet altijd even snel zijn met het uitvoeren hiervan.
  • Garage; De gebruiker moet de auto naar een garage brengen zodat een professional de updates verricht zodat het toepassen van de juiste methode gegarandeerd kan worden. Dit kost echter veel geld, waarvan het onduidelijk is wie die kosten moet dragen. Ook is het maar de vraag of mensen daadwerkelijk naar de garage gaan.
  • OTA; 'over-the-air' automatisch worden er via het internet updates naar de auto's verstuurd en met of zonder tussenkomst van de bestuurder geïnstalleerd. Echter kunnen hackers hier misbruik van maken door een kwaadaardige update te sturen. Ook komt de privacy in het geding, de fabrikant kan besluiten om de locatie van de auto permanent op te nemen.